WELPEN

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar komen elke dinsdagavond van 18.15 tot 19.45 bij elkaar om te spelen in ´de jungle´.

De Welpen spelen in het thema van Junglebook en beleven allerlei spannende avonturen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. De verschillende activiteitengebieden (leren over de natuur, knutselen, koken enzovoort) worden door de leiding omgezet in een gevarieerd programma zodat de kinderen elke week iets anders doen.

Samen spelen en samenwerking wordt gestimuleerd en de kinderen leren steeds meer vaardigheden die ze bij Scouting nodig hebben, zoals tochten lopen of veiligheid rondom het kampvuur.

De Welpen gaan gezamenlijk op kamp en doen mee aan het traditionele “Heitje voor een karweitje” om de kosten daarvan te dragen.

Op alles wat de kinderen bij de Welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de Scouts. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Voor meer informatie over de Welpen of om vrijblijvend een keer te komen kijken: neem contact met ons op of loop binnen op de blokhut tijdens een opkomst.