SCOUTS

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid van de Scouts en beleef uitdagende avonturen! Samen doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer pionieren, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen! 

Anders dan de Bevers en Welpen, zijn de Scouts niet meer bezig met het spelen in thema. In deze groep ligt de focus op het bewust ontwikkelen van Scoutingkennis en -vaardigheden. Op een leuke manier leer je samen alles wat nodig is om een echte Scout te zijn. Het programma is heel gevarieerd, van koken tot pionieren, maar ook spelletjes doen of leren met een zakmes om te gaan. Elke week een nieuwe uitdaging!

Naast samenwerken en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat Scouts werken aan hun zelfstandigheid en leren organiseren. Zo worden onze Scouts voorbereid op de volgende speltak, de Explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven Scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’. 

De Scouts komen wekelijks bij elkaar op donderdagavond van 18.30 tot 20.30

Behalve het jaarlijkse zomerkamp nemen zij ook deel aan regionale en landelijke activiteiten, zoals de scoutingwedstrijden en het sportweekend in Mill.

Voor meer informatie over de Scouts of om vrijblijvend een keer te komen kijken: neem contact met ons op of loop binnen op de blokhut tijdens een opkomst.