BEVERS

De kinderen van 4 tot en met 7 jaar worden bij Scouting ‘Bevers’ genoemd. Onze jongste scoutinggroep heeft wekelijks een opkomst op zaterdagochtend van 9.30-11.30 uur.

Bij de Bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken.

De Bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de Bevers in een groep.

De verschillende activiteitengebieden (leren over de natuur, knutselen, koken enzovoort) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. De vaardigheden die kinderen bij de Bevers spelenderwijs oppikken, worden uitgebouwd bij de Welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’ genoemd.

Bij de gezamenlijke activiteiten, zoals de Open Dag en de Kerstviering, worden ook de jongste leden betrokken. Zo leren zij ook de leden uit de andere groepen kennen en worden ze actief betrokken in onze vereniging.

Ook gaan de Bevers, nadat ze eerst een nachtje “geoefend” hebben in onze blokhut, in de zomervakantie op een echt kamp. Wilt u meer weten over de Bevers of wil uw zoon of dochter vrijblijvend enkele keren komen kijken: neem dan contact met ons op.